Miért jó úszni és miért érdemes márciusban tanfolyamot kezdeni?

Március a tavasz kezdete, amikor a hőmérséklet végre lassan emelkedik és egyre többet süt a Nap. Ilyenkor egyre többet gondolunk arra, hogy már a nyár sincs nagyon messze és milyen jó lesz gyermekünkkel együtt nyaralni, strandolni. Ebben a hónapban az úszásoktatás különösen aktuálissá válik, hiszen a strandidő beköszönte előtt még kellő idő áll rendelkezésre tanulásra, gyakorlásra és az úszástudás fejlesztésére. Több szempontból sem célszerű tovább, mondjuk májusig várni gyermekünk számára úszótanfolyamot keresni. Tavasz vége már késő erre.

Ebben a cikkben bemutatjuk az úszás előnyeit, és hogy miért érdemes ilyenkor, még bőven a nyár kezdete előtt úszástanfolyamot elkezdeni.


Miért jó úszni? 

A test egészsége

Az úszás kitűnő testmozgás, növeli az állóképességet és az izomerőt. 

A mentális egészség javítása

Az úszás nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is jótékony hatással van ránk. Az úszás során endorfin szabadul fel, mely jó közérzetért biztosít, csökkenti a stresszt és hangulatjavító. Az úszás javítja a koncentrációt is és segíti a gondolatokat összerendezni.

A társas kapcsolatok építése

Az úszásoktatás remek lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek új barátokat szerezzenek és másokkal közösen tanuljanak. A csoportos órák jó alkalmat teremtenek arra, hogy közösen fejlődjenek és lássák egymás haladását. A közös sikerélmények és a fejlődés öröme erősíti a közösségi kötelékeket, és hosszú távú barátságokat alapozhat meg.

Az önbizalom növelése

Az úszás elsajátítása jelentősen növelheti az önbizalmat, hiszen a folyamatos gyakorlás révén a gyerek fejlődik, új készségeket sajátít el. Az úszásoktatás során az edzők támogatásával és bátorításával a gyerekek fokozatosan legyőzik a vízzel kapcsolatos esetleges félelmeinket és korlátaikat, sikerélményben van részük, és ez mind önbizalomnövelő hatással van.

Az úszás mint életmentő, alapvető készség

Az úszás alapvető készség, amely nemcsak szórakozásra és testmozgásra alkalmas, hanem életet is menthet. Bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy önmaga vagy mások biztonsága érdekében jó, ha magabiztosan mozog a vízben. Az úszásoktatás során a gyerekek megtanulják az alapvető technikákat, kialakul és erősödik biztonságérzetük a vízben.


Miért kezdje / kezdje újra gyermeked márciusban az úszástanulást? Miért ne várjatok májusig?


Márciusi tanfolyamkezdés esetén még elegendő idő (kb. 10 hét) áll rendelkezésre a nyári strandidő előtt, hogy a gyerekek elsajátítsák a szintüknek megfelelő úszástudását hogy aztán majd nyáron magabiztosan élvezhessék a vízi kalandokat. Ennél kevesebb idő alatt nem érhető el eredmény. A nyári szezon előtt vett 3-4 óra nem hozhatja el a kívánt hatást.

A gyerekek későbbi úszástudását és általában véve a vízhez való viszonyát jelentősen befolyásolják az első találkozások a vízzel. Amennyiben az alapok nem megfelelőek, bármilyen jó szándékkal is, de nem megfelelő módszereket kap egy gyerek családtagoktól a nyaralás, strandolás során, azokat később nagyon nehéz "kiszedni". Ha ezeket gyakorolja be egy gyerek egy nyáron át, az később komoly gondokat okozhat. Mindenképpen az a legjobb a gyermek számára, ha szakembertől és kellő időben (még bőven a nyári szezon kezdete előtt) tudja elsajátítani az ismereteket, hogy aztán nyáron a családi strandoláson már a jó mozgások rögzülhessenek az észrevétlen gyakorlások során.

Márciusi úszótanfolyamokat 4,5- 8 éves korosztály számára biztosítunk, kezdő /újrakezdő és haladó szinteken.
Részletek és jelentkezés ITT.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashat.